Шехтански: Ако поништувањето на Преспанскиот договор, ќе ја врател Македонија 25 години назад, тогаш е предобро


Ако поништувањето на Преспанскиот договор, ќе ја врател Македонија 25 години назад, тогаш е предобро. Враќањето 25 години назад ќе ја анулира криминалната приватизација, промена на знаме, име, двојазичност, Рамковен договор , територијална поделба…… Одма назад .


Вести

Повеќе од еден час доцни седницата на која треба да се гласа законот за ЈО

– Во секој момент се очекува да почне 135. собраниска седница што беше закажана за 11:00 часот и на која треба да се гласа за Предлог-законот за јавно обвинителство и за Предлог-законот за изменување и […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ очекува распуштање на Парламентот, а за нов предлог за министер ситуацијата се уште се анализира

– Сé уште се анализира ситуацијата за евентуално доставување нов предлог за технички министер за труд и социјална политика, а согласно Централниот и Извршниот комитет, претседателот на партијата го има овластувањето за тоа одлучување, рече […]

Бизнис

Македонското органско земјоделство далеку под просекот на ЕУ

– Последна во Европа е земјава според статистиките за органско земјоделство во 2018 година, покажува Евростат. Обработените податоци за 100-процентното органско земјиште, вклучувајќи пасишта и ливади, укажуваат дека македонското органско земјоделство со само 0,35 отсто […]