Сашо Тасевски: Пред војната во 2001, претседателот Трајковски ја обезглави армијата…

Пред војната во 2001, претседателот Трајковски ја обезглави армијата праќајќи во пензија стотина високи офицери. Епилогот од војната го знаете. Претседателот Пендаровски ќе ја ликвидира најелитната единица на армијата, Волците. Сите знаеме каква улога имаа волците во таа војна. Во првиот борбен ред. Знаат и ДУИ. Затоа Волците мора да ги снема. Ќе се формира некоја нова под контрола на ДУИ, за не дај боже. Црно ни се пишува, ама ајде. Дремете и понатаму во приспивните песнички за безбедност во НАТО.

Вести

В недела лидерска кај претседателот на државата

Лидерска средба на иницијатива на претседателот Стедво Пендаровски, на која ќе присустуваат претседателите на најголемите парламентарни политички партии и од власта и од опозицијата ќе се одржи в недела во 17:00 часот во „Вила Водно“ […]

Вести

Мицкоски: Повикувам на средба на државниот врв, изборите се логично решение, во меѓувреме потребни се итни реформи

Недобивањето на датум за избори е лоша и непосакувана вест за Македонија. Треба да бидеме свесни дека државата влегува во разочарување и сето ова е последица на погрешните политики водени во последните неколку години. Ќе […]

Вести

Пендаровски: Сега не е време за калкулации и политички поени, туку за обединување околу нашата иднина

Сега не е време за разочарување, за апатија или за калкулации за добивање на ситни дневно-политички поени. Сега е време за повторно обединување околу она што ни е најважно во Република Северна Македонија – нашата […]