Сашо Тасевски: Еј браво како ги зашлапа груевци со текстон

Знам, редовно ме читаат цензорскине служби во власта, некогашни твитерџии, кои порано ме тапкаа по рамо: Еј браво како ги зашлапа груевци со текстон.Гледам веќе не ме тапкаат и се затуфкав. После сфатив дека они од тоа што ме читаат не разбрале ништо, а за тоа сум јас виновен. Не забележав дека цело време сум пишувал на кинески. На мандарински кинески. Кога видов, дамла ме удри. Леле ги измачив луѓето две години. Добро тогаш, дај одма да пишам на македонски, нема смисла.
Џабе метла, ако не ги ИЗМЕТете сите соби со тоалетот. Ни по баби ни по вујковци. ДУИ дваесет години го гради својот паралелен свет, бинационална федерализирана држава. И сите вие као мутави, а може мутави и сте, вие и сите претходни власти тоа го гледате молкум, зашто ве ставија во џеб. При тоа нивно грабање на државата, ќе земат многу нешта кои не се за давање. А бе и децата ќе ви ги земат. И македонски и албански. Некои ќе заминат на време, некои ќе се испотепаат во одбрана на нешто што нема да може да се брани. Сме го гледале тој филм. Се викаше Распадот на Југославија. Можат да лажат Норвежани и Данци дека границите на Балканот се неменливи, али не можат да не лажат нас кои видовме дека се менуваат преку ноќ. Бевме сведоци на тоа. Кога критикувам, критикувам зашто многу ќе страдаат од вашето политички коректно слепило. Дајте им дознаење на Талат анд компани дека не можат да прават што им прдне. НАТО не е никаква гаранција за мир, за она што ќе следи. Они на крај ќе дојдат само со нова мапа и ќе ни речат да се потпишеме под неа. Толку. Ова се надевам ќе го разберете, не е на кинески.


Вести

Европски избори: Различни правила од земја до земја

Секоја држава членка на Европската унија сама ги одредува правилата за изборите за Европскиот парламент. Кој кога гласа ? Британците и Холанѓаните гласаат во четврток на 23 мај, Ирците на 24 мај, Летонците, Малтежаните и […]

Вести

Нови рочишта за „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“. Во „Триста“ обвинет е поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски за злоупотреба на […]

Вести

Пробни прелети за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“

Со два прелета во воздушниот простор на Република Северна Македонија изутринава од 7:30 до 9:30 часот ќе се изврши првиот пробен прелет за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“ (чување на воздушниот простор). Прелетот ќе […]