Проф. Ванковска: Заев не само што го легализираше Скопје 2014…


Заев не само што го легализираше Скопје 2014 прогласувајќи ги спомениците за израз на светско културно наследство, туку и ќе ги чува со полиција. Тоа се истите споменици кои беа цел на “шарените”, кои истураа не само бои, туку и “крв” излеана од “режимот”… Она што стварноста може да го сврти, ни најдобар режисер не може да го смисли. Неко то од горе види све…