Проф. Ванковска: Веќе не се потребни “бомби” – си имаме работа со бомбаш-самоубиец!


Веќе не се потребни “бомби” – си имаме работа со бомбаш-самоубиец! Во септичка јама…

Уште не можам да поверувам што успеа да каже во една реченица! Сите критичари се криминалци и непријатели, новинарите суетни, а оној што тој го круниса е педер. Плус политичко влијание за смена на претседател на Врховен суд… Сето тоа во еден ден, на +40 C!!!

Ако СДСМ не си го прибере и тие ќе одат по ѓаволите!

Балкан

Будимпешта: Балканските држави заслужуваат шанса за членство во ЕУ

Европската унија им должи на балканските земји да им даде шанса да се приклучат кон Унијата, изјави во Стразбур европратеникот од редовите на унгарската партија Фидес, Балаж Хидвеги, додавајќи дека проширувањето на Балканот е клучна […]

Вести

Институт „Крсте Мисирков“: Прашањето за македонскиот јазик е апсолвирано, негирањето е свесна провокација

Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“-Скопје соопшти дека остро реагира и сериозно се спротивставува на ставот на Бугарската академија на науките во врска со постоењето на македонскиот јазик и на македонското писмо. Во реакцијата Институтот […]

Вести

Максим Ацевски избран за главен државен ревизор

Собранието на денешната седница го избра Максим Ацевски за главен државен ревизор, на предлог на собраниската Комисија за прашања на изборите и именувањата. Одкуката за изборот на Ацевски беше донесена едногласно со 81 глас „за“. […]