Проф. Ванковска: Сега да се вознемируваш (и тоа на ФБ) е како да се чувствуваш навреден што ти врзал шлаканица оној што веќе те силувал


Читам голема вознемиреност поради ставот на БАН дека македонскиот јазик не постои. Не знам што е тука чудно (освен ако не сте верувале во бајките на ЗЗ). Ако во нешто е конзистентна оваа власт тоа е токму во потврдувањето на тезата дека македонскиот народ не постои, дека е измислен од Тито, и сл. Она што порано го тврдеа соседите, сега стана наша официјална надворешна/соседска политика.

Сега да се вознемируваш (и тоа на ФБ) е како да се чувствуваш навреден што ти врзал шлаканица оној што веќе те силувал.

Одамна реков: не сте ни свесни дека е ова само почеток на една долга агонија на идентитетски инженеринг in vivo, без анестезија. Сваког дана, у сваком погледу…


ОС Велес му одреди 30 дена притвор на Владмир Панчевски - МИА
Вести

Три и пол години затвор за Владимир Панчевски

Велес, 4 август 2020 И) – Поранешниот претседател на Кривичен суд Скопје, Владимир Панечвски, обвинет за злоупотреба на системот АКМИС, вечерва од страна на Велешкиот суд беше прогласен за виновен и осуден на три години […]

Конституирано Собранието, верификувани мандатите на 120-те избрани пратеници - МИА
Вести

Сто и седумнаесет од вкупно 120 пратеници присустуваа на конститутивната седница на десеттиот парламентарен состав

Скопје, 4 август 2020 (МИА) – Сто и седумнаесет од вкупно 120 пратеници присуствуваа денеска на конститутивната седница на десеттиот парламентарен состав, која се одржа во салата Голема купола согласно здравствените протоколи за заштита од ширење […]