Проф. Ванковска: Дури и жена му му рекла дека е луд кога предлага попис без етничка припадност!

Овој директоров на Завод за статистика е чудо едно! Уста не затвора, а дури и жена му му рекла дека е луд кога предлага попис без етничка припадност. Но, не е поентата во неговиот неквалитет (и некултура), туку во полтронството кон власта кое не може да се скрие! Спремни се да бранат најголема глупост само да бидат политички подобни (директори).
Инаку, пописот е дел на вкупниот процес на деноминација и демакедонизација на државата!


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]