Проф. Трајковски: Штотуку откажав учество на конференција кај северниот сосед на „Северна”!


Штотуку откажав учество на конференција кај северниот сосед на „Северна”, заради пежоративноста на називот на нашата држава Македонија до моето име. Покрај моите напори да биде вратено вистинското име на нашата држава во кое за краток период и успеав, но поради официјалната политика на северниот сосед, повторно беше вратен пежоративниот назив пред името Македонија. Ако можам јужните соседи и некако да ги разберам во нивните етноцидни намери, поранешните ЈУ народи не можам да ги сфатам. Изјавувам дека нема да учествувам на ниту една конференција кај поранешните ЈУ држави кои ќе го користат сложениот назив на мојата татковина, покрај моето име.
Македонија вечна!


ССМ: Да ја спречиме злоупотребата на финансиска помош за работниците погодени од здравствено-економската криза - МИА
Вести

ССМ: Да ја спречиме злоупотребата на финансиска помош за работниците погодени од здравствено-економската криза

Скопје, 5 јуни 2020 () – Од Сојузот на синдикати на Македонија (ССМ) соопштија дека до нив биле упатени низа поплаки кои укажуваат дека некои од компаниите кои се корисници на финансиска помош од државата […]

Новозаразени 22 од 462 направени тестови, почина пациентка од Скопје - МИА
Вести

Над 150 позитивни случаи на Ковид-19 во изминатото деноноќие

Скопје, 5 јуни 2020 () – Во изминатото деноноќие во земјава се потврдени над 150 позитивни случаи на лица заболени од Ковид-19, потврдија од Институтот за јавно здравје за . Повеќе информации за точната бројка […]

Без посета на гробиштата за Задушница и Духовден - МИА
Вести

Без посета на гробиштата за Задушница и Духовден

Скопје, 5 јуни 2020 () – Православните верници овој викенд за празникот Задушница и Духовден нема да може да ги посетат гробиштата. Забраната е согласно одлуката за забрана за движење на Владата, а според која […]