Проф. Најчевска: Не е важно зошто се случило да не добиеме вакцини


Не е важно зошто се случило да не добиеме вакцини.
Не е важно веќе кој бил крив.
Важно е дека кога некој функционер ќе биде фатен во лага треба да поднесе оставка.
Филипче лажеше и треба да сноси последици.
Артан Груби лажеше и треба да сноси последици.
Заев лажеше и заради тоа треба да сноси последици.
Оливер лажеше и затоа треба да сноси последици.
Оној чуден лик на чело на Министерството за животна средина лажеше и треба да сноси последици.

Не смее да се дозволи лажењето на оние кои се на власт да биде прифатено како нормално.
Лажењето не е нормален дел од политиката туку дел од политичката деформација и извитоперување.