Проф. Најчевска: Бугарија мора да го препознае македонското малцинство на својата територија

najcevska_23424243
Facebook
Twitter
LinkedIn

Бугарскиот Хелсиншки комитет пишува извештаи за повредите на правата на Македонците во Бугарија. Вели опасно е да се изјасниш како Македонец во Бугарија.
Европскиот суд за човекови права носи пресуди во нивна корист.

Меѓународни организации известуваат.

Само нашата држава молчи.

Бугарија мора да го препознае македонското малцинство на својата територија и да овозможи слободно дејствување и афирмација на Македонците во Бугарија.

Не се работи овде за национализам туку за заштита на смислата на концептот за човекови права.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Можеби ќе ве интересира: