Проф. Каракамишева: Следниов период ќе гледаме жесток фајт меѓу тимот на Рада и тимот на Заев

Нема почеток на преговори со ЕУ, далеку е НАТО.

Овие факти ќе ги завртат копјата внатре кон СДС.

Следниов период ќе гледаме жесток фајт меѓу тимот на Рада и тимот на Заев.

Кој кого ќе измети?

Дали Заев ќе го суреди тимот на Рада или сепак Рада ќе успее да ги задржи своите позиции и да го зајакне своето партиско влијание?!

Претседателските избори го покажаа незадоволството на “урбаното граѓанство”. Тоа очигледно расте, а јавна тајна е дека тоа е под контрола на Рада.

Незадоволството од владеењето на Заев, посебно во Скопје, најмногу го чувствува Рада и нејзиниот тим, таа е турната до ѕидот!

Прашањето на кое набрзо ќе добиеме одговор е дали Рада конечно ќе биде победена од селскиот итрец или нејзините дворски игри повторно ќе го потонат лидерот на СДС по примерот на Црвенковски и Бучковски.

Дали е Рада прочитана од Муртинецот?


Вести

Европски избори: Различни правила од земја до земја

Секоја држава членка на Европската унија сама ги одредува правилата за изборите за Европскиот парламент. Кој кога гласа ? Британците и Холанѓаните гласаат во четврток на 23 мај, Ирците на 24 мај, Летонците, Малтежаните и […]

Вести

Нови рочишта за „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“. Во „Триста“ обвинет е поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски за злоупотреба на […]

Вести

Пробни прелети за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“

Со два прелета во воздушниот простор на Република Северна Македонија изутринава од 7:30 до 9:30 часот ќе се изврши првиот пробен прелет за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“ (чување на воздушниот простор). Прелетот ќе […]