Проф. Каракамишева: Антикорупциска кога ќе се произнесе за ова флагрантно кршење на законите ?!


По закон, директор на кое било јавно претпријатие НЕ СМЕЕ да биде истовремено ништо друго освен директор ама затоа претседател на влада СМЕЕ да биде министер за финансии, и обратно?!

Дали сте бре нормални?

АНТИКОРУПЦИСКА, КОГА ЌЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕТЕ ЗА ОВА ФЛАГРАНТНО КРШЕЊЕ НА ЗАКОНИТЕ, ИЛИ ЗА ВАС СЕ Е ОК?

Балкан

Бугарскиот претседател Радев стави вето за купување американски борбени авиони

Бугарскиот претседател Румен Радев стави вето на спорното купување американски борбени авиони Ф-16. Како причина Радев ја наведе високата цена, недоволната опрема и зголемувањето на буџетскиот дефицит што таа нарачка го повлекува со себе. – […]

Вести

Новиот премиер на Велика Британија – за приврзаниците популарен, за критичарите – неискрен

Борис Џонсон е контроверзна фигура во британската политика и новинарство. За приврзаниците тој е духовит, популарен и привлечен, додека за оние кои го критикуваат велат дека е елитист, неискрен, мрзлив и употребува расистички и хомофобичен […]

Балкан

Србија: Напукна асфалтот на новиот автопат Е-10 низ Грделичка клисура

Иако од отворањето на јужната траса на Коридорот 10 за Северна Македонија не поминаа ни три месеци, на делницата помеѓу Царичина долина и тунелот Манајле, напукна асфалтот. Кон крајот на мај со музика и огномет, […]