Проф. Цуцуловски: …некој се обидува на македонската јавност да ѝ продаде за вистинито она што не е вистинито

!?. Да, токму така – насловот на денешниот пост е извичник и прашалник. Зошто? Затоа што, колку и да се трудам, не можам да разберам зошто гласот на дел од албанските гласачи во Република Македонија бил/е одлучувачки при изборот на претседател на Државата или на било што во Македонија, бидејќи можни ли се успешни избори (на било кого и на било што) без гласот на Македонците, кој (сам по себе) е повеќекратно поброен од гласот на било кое етничко малцинство? Ова говори дека некој се обидува на македонската јавност да ѝ продаде за вистинито она што не е вистинито. Или, што е исто, станува збор за најобична манипулација.


Вести

Европски избори: Различни правила од земја до земја

Секоја држава членка на Европската унија сама ги одредува правилата за изборите за Европскиот парламент. Кој кога гласа ? Британците и Холанѓаните гласаат во четврток на 23 мај, Ирците на 24 мај, Летонците, Малтежаните и […]

Вести

Нови рочишта за „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“. Во „Триста“ обвинет е поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски за злоупотреба на […]

Вести

Пробни прелети за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“

Со два прелета во воздушниот простор на Република Северна Македонија изутринава од 7:30 до 9:30 часот ќе се изврши првиот пробен прелет за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“ (чување на воздушниот простор). Прелетот ќе […]