Проф. Цуцуловски: Kој како дошол на власт, така ќе вледее; како ќе владее, така ќе замине


КОЈ КАКО… Многумина ме прашуваа (некои и понатаму ме прашуваат) зошто одлучив за извесно време да паузирам со мои коментари. Некои, пак, ми префрлаа, и сѐ уште ми префрлаат, сметајќи дека се повлекувам, дека правам отстапки, дека се предавам и сл. Меѓутоа, после ова што денес се случува има ли потреба од каков било коментар? Постои ли каква било реална потреба и натаму да го повторувам (или, верглам) она што цело време сум го повторувал, односно верглал, бидејќи секој настан, секоја одука, секоја слика од денешниот ден претставуваат коментар сам за себе. Оттука, секој коментар на она што се случува во Република Македонија би значело отворено, директно потценување на граѓаните и на нивната способност/интелигенција самостојно да заклучат што е што, а кој е кој.

Затоа, барем засега, не ми останува ништо друго освен уште еднаш да го повторам тоа што десетина, и десетина, и десетина… пати сум го повторувал. Тоа нешто е следното – кој како дошол на власт, така ќе вледее; како ќе владее, така ќе замине.


Во моментов не се размислува на 14-дневен карантин, мерките се доволни, но можни се и поригорозни доколку има потреба - МИА
Вести

Од 16:00 часот стартуваат дополнителните мерки за ограничување на движењето на граѓаните

 Скопје, 8 април 2020 () – Дополнителните мерки за ограничување на движењето на граѓаните согласно Одлуката за забрана за движење на граѓаните во целата територија на државата, односно за продолжување на полицискиот час на целата […]