Петар Котевски: Ќе измислат некоја дубара, некоја кованица – условно предусловен датумДа не се лажеме – подземната дипломатија (онаа потплатена од мафијашки пари) работи 24/7 на свиткување на правилата на ЕУ за во Октомври да се даде некаква верзија на датум.


 

Ќе измислат некоја дубара, некоја кованица – условно предусловен датум за претпристапни условни договори, ама во името некаде ќе стои зборот датум. Предалеку ја истераа работава за комплетно цела инвестиција да си пуштат низ вода (иако еве, и тоа е можно, ама не многу веројатно).

Со таквата квалифицирана „победа“, ќе не потечат гмизавците во владиниот ПР. Ќе се чакарат караконџули на телевизија прогласувајќи ја секоја разумна анализа за безобразието на истурените дипломати на ЕУ кон Македонија како евро скептицизам, радикална десница или Руска пропаганда.

Не се ложете на глупоста – еј овие нема ни датум да добијат. Тие минатата година, на очигледно недобиен датум славеа низ Македонија – па сега очекувате нешто помалку.

Затоа муабетот не треба да биде – еј нема да добиете датум. Нешто што личи на датум, направено од кал и сламки, ќе добијат. Муабетот треба да биде – сиктер окупатори, со или без датум.