Огнен Чанчаревиќ: Знам кој сум, што сум и на кој јазик говорам. Нема зошто во 2022 година да објаснувам ниту јас, ниту ние како држава


Знам кој сум, што сум и на кој јазик говорам. Нема зошто во 2022 година да објаснувам ниту јас, ниту ние како држава.


 

Нема зошто да молчиме, да премолчуваме и одново да попуштаме. Нека одмори Уставот.

Нема зошто да се “договараме” дали била окупација и дали биле фашисти или не, тоа веќе е историска вистина и факт.

Доста е коленичење. Имаме достоинство.

Срамота е да чекаме друга држава да се бори за нас наместо ние самите.

Време е за НЕ.

Од сите лидери на партии, заедно, на прес конференција.