Миленко Неделковски: За во оваа година што стартува немам желби, ами имам задачи


За во оваа година што стартува немам желби, ами имам задачи:
1. Рушење на фашистичкиот режим на Зоран Заев и компанијата му, и нивно затварање на долг период.
2. Поништување на договорот од Преспа, договорот со Бугарија и двојазичноста (Тиранска платформа).

 

 

3. Бришење на Охридскиот рамковен договор и бришење на сите последици и бенефиции направени заради него.
4. Судско процесуирање на секој што со збор или дела го нарушувал територијалниот интегритет и суверенитет на Македонија. Одземање на државјанството и граѓанските права на оние за кои ќе се докаже дека работеле против својот народ и држава (комплетната влада и соработниците во неа, медиумската и “стручна” багра и сл).
5. Прекин на преговорите со ЕУ, односно MACEXIT.
6. Прекин на преговорите со злосторниците од НАТО и враќање на нашите војници од окупираните држави.
6. Соработка на рамноправна основа со држави и политичари што не’ почитуваат . Застанување рамо до рамо со државници патриити и популисти ( Салвини, Ле Пен, Курц, Путин, Орбан, Ердоган, Трамп…), против глобалистите (Меркел, Макрон, Меј, Клинтонови, Хан, Могерини…).
7. Ослободување на патриотите, извинување и репарации кон нив што неправедно биле затворени.
8. Судење за “хашките” и другите случаи за злодела против човештвото што не застаруваат (Али, Таљо и друштво).
9. Враќање на Македонија на Македонците.