Миленко Неделковски: Испосечени се повеќе од 100 стебла, а на сите македонски приколки и објекти е испишано “Смарт за гаури“….

…Северна ја донесе, сите платформи реализирани, шиптаризација, бугаризација, во Дебар од пред 3 месеци и официјално не знаат македонски (во банка, во пошта) Еднојазичност цвета во 3-4 града . На Матка никнаа 12 дивоградби за 6 месеца. Езерце Треска го стопанисува дива банда од Качаник под официјално има “Легини Треске“. Испосечени се повеќе од 100 стебла, а на сите македонски приколки и објекти е испишано “Смарт за гаури“. …


Вести

За победа во прв круг потребни 904.066 гласови, во вториот 723.253

Денеска се одржува првиот круг од претседателските избори. На изборите право на глас имаат 1.808.131 избирач, кои можат да изберат меѓу тројца кандидати Блерим Река, Гордана Силјановска-Давкова и Стево Пендаровски. Во првиот круг победник може да […]

Вести

Отворена телефонска линија кај Омбудсманот за пријавување повреди на избирачко право

Граѓаните денеска на денот на одржувањето на првиот круг од Претседателските избори 2019, и предвремените избори за градоначалник за општините Охрид, Дебар и Ново Село ќе можат да пријават каква било повреда на избирачкото право […]

Вести

Граѓаните го избираат петтиот претседател, прв на Република Северна Македонија

Во Република Северна Македонија денеска се одржува првиот круг од шестите претседателски избори. Во претседателската трка се кандидатот на СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски, на ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата Гордана Силјановска-Давкова и Блерим Река, кој е поддржан од […]