Миленко Неделковски: Би размислил да гласам за оној што ќе вети дека ВЕДНАШ ќе спроведе ПОПИС …

Би размислил да гласам за оној што ќе вети дека ВЕДНАШ ќе спроведе ПОПИС на сите жители на Република Македонија, со задолжителен меѓународен мониторинг од експерти од Русија, Турција, Кина и Унгарија.
Пописот да биде строго испочитуван без попишување на оние со двојно државјанство (германско, швајцарско, австриско, српско, бугарско, косовско , албанско, босанско…).
Да се преброиме ние кои сме тука и кои сме САМО со наши документи.
Таков попис потоа да е задолжителен за (не)спроведување на Рамковниот договор (автоматско поништување) и промена на Територијалната поделба. Скопје нема да е двојазично.
Со укинувањето на Рамковниот да престанат сите привилегии на фаворизираното малцинство, двојазичност…, да се отпуштат од работа примените по таа основа, да престане да важи Бадинтер во Собрание и на било кое друго место.
Да се вратиме во нормала. Бидејки сега сме во ситуација да албанци во Македонија има се помалку, а влијанието на албанците во власта е се поголемо!!! Обратнопропорционално.


Вести

Европски избори: Различни правила од земја до земја

Секоја држава членка на Европската унија сама ги одредува правилата за изборите за Европскиот парламент. Кој кога гласа ? Британците и Холанѓаните гласаат во четврток на 23 мај, Ирците на 24 мај, Летонците, Малтежаните и […]

Вести

Нови рочишта за „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“ на СЈО

Во Кривичниот суд во Скопје за денеска се закажани рочишта за предметите на Специјалното јавно обвинителство „Триста“, „Титаник“ и „Тарифа“. Во „Триста“ обвинет е поранешниот помошник министер за внатрешни работи Ѓоко Поповски за злоупотреба на […]

Вести

Пробни прелети за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“

Со два прелета во воздушниот простор на Република Северна Македонија изутринава од 7:30 до 9:30 часот ќе се изврши првиот пробен прелет за потребите на НАТО мисијата „Air Policing“ (чување на воздушниот простор). Прелетот ќе […]