Михајловски: Тоа што го дишеме почнавме да го гледаме

Скопје смрди на отров. Тоа што го дишеме почнавме да го гледаме. Буквално.
Градовите станаа убијци и гробници. Насекаде е влезена таа отровна смрдеа, и деноноќно сите не убива. Како да живееме во голем крематориум, или запален контејнер.
Исто е во Куманово, Битола, Велес, Струмица, Тетово, Гостивар. И не прашува за партиска припадност, неприпадност, верска или било каква друга определба.
Смртта не оди по рамковен, не го бара Бадинтер, не чека посета од Хан, Могерини, Столтенберг, и никако не е во консултација со Калето.


Бизнис

Протест на технолошкиот вишок на „Еурокомпозит“- По две години ништо не е решено

Работниците прогласени за технолошки вишок кои се уште чекаат да им бидат исплатени отпремнините од прилепската компанија „Еурокомпозит“ денеска се собра на протест во центарот на Прилеп. Тие бараат одоговор за состојбите во фирмата и […]

Бизнис

Лани без објавување оглас склучени 596 договори во вредност од 33 милиони евра

Големи тендери, намалена конкуренција, склучени договори без објавување оглас, раст на бројот на поништени тендери, се дел од клучните наоди на мониторингот на јавните набавки спроведени во периодот јули-декември 2018 година. Во извештајот на Центарот […]

Вести

Комплетиран кабинетот на претседателот Пендаровски

Претседателот Стево Пендаровски, го комплетираше составот на својот кабинет. Генерален секретар ќе биде Миле Бошњаковски, кој досега ја извршуваше функцијата портпарол на Владата, додека шеф на протокол ќе биде Билјана Мицевска. Одговорна за односи со […]