Љупчо Ристовски: Пред наши очи се случува атак од властите врз вредносниот концепт на семејството и бракот


Пред наши очи се случува атак од властите врз вредносниот концепт на семејството и бракот, со родова наместо полова еднаквост и со вордингот Родител А и родител Б наместо мајка и татко во Законот за семејство, се менува смислата на од Бога востановените институции брак и семејство…
Потоа со новите измени на Законот за абортус се разорува првиот благослов од Бога за човештвото…плодете се и множете се, за да власта со таквиот либерален концепт подмолно го ништи потомството на нацијата…
Со државни пари се субвенционираат лубриканти за хомосексуалците, се стимулира и поддржува парада на гордоста или на глупоста на ЛГБТТТТ и уште не знам колку се букви не додадоа…оти злото е во експанзија и тоа е поттикнато од владата и од сдссм политиките.

Со ваквиот пристап во полза на злото и лукавиот, нацијата освен неговите огнени стрели и нема што друго да очекува. Целата нација е ставена на ветрометина, на отворен простор каде дострелот на огнените стрели на злото е до секој еден од нас. Ако станете слуга на злото, тогаш сте негов извршител и од тоа може да произлезе само зло и ништо добро. Таквите стануваат борци против Бога и крајот им се знае.

Е затоа е важно, морални столбови да владеат со нацијата и државата, ако сакаме благонаклонетост од Бога, и затоа е важно верни во Господа да се во политиката и во власта…оти и Библиски е…”..тој кој знае да чини добро, а не го прави…прави грев.”

Затоа света задача на секој еден на овие простори македонска земја, е да го крене гласот против ваквото стрмоглаво отуѓување од Бога и од вредностите кои ние како нација ги имаме во крвниот запис.

ИНТЕГРА – МАКЕДОНСКА КОНЗЕРВАТИВНА ПАРТИЈА ќе стори се заедно со вас, добри и честити Македонци и со сите други добри и честити сограѓани да се спротивставиме на ширењето на злото на наше тло. Ќе сториме се, со сето наше срце, сила, душа и разум и со Божја помош да го вратиме Господа и Неговата вредност на општествената сцена во Македонија.

Затоа ни е потребна силна поддршка на секоја искрена и чесна душа македонска…

Вести

Им престана мандатот на помошниците на Јанева, ќе бидат распределни во ОЈО од кои дошле

Советот на јавни обвинители денеска на вонредната седница, која беше продолжение на таа од саботата на која се одлучуваше за разрешувањето на Катица Јанева, донесе одлука за престанок на мандатот на обвинителите во Специјалното јавно […]

Бизнис

Горивата поскапуваат

Цената на бензините се зголемува од половина до еден денар за литар, а дизел горивата од ноќеска на полноќ поскапуваат за еден денар, одлучи денеска Регулаторната комисија за енергетика (РКЕ). Со одлуката се врши зголемување […]

Вести

Јанева по СЈО разрешена и од ОЈО Гевгелија

Советот на јавни обвинители на денешната седница донесе одлука да биде ставено вон сила делот од решението за разрешување на СЈО Катица Јанева со кое е определено дека и мирува функцијата како јавен обвинител во […]