Ивор Мицковски: Сме виделе глупи изјави и алибија, ама САД да не сака војна и моќ не сме виделе


Претседател на Америка зборува како не сака да е дел од бесмислени, бесконечни војни кои и самите најчесто ги предизвикуваат.
И го прави тоа на начин што нејзин НАТО сојузник започнува унилатерална воена агресија со цел етничко чистење и преместување на популации.
Притоа го прави тоа оставајќи ги на цедило своите сојузници на земја во прокси војната со ИСИС, Иран, Русија и властите од Дамаск.
Сме виделе глупи изјави и алибија, ама САД да не сака војна и моќ не сме виделе.
Да му дадеш на Ердоган да ти води антиамериканска војна со помош на ИСИС.
Дотаму стигнаа со врвниот лидер и креатор на глобални договори.


ДСЗИ има направено над 116 вонредни инспекциски надзори во градскиот превоз - МИА
Вести

Досега 55 позитивни на КОВИД-19 од штипските конфекции, во тек се 485 тестирања

Скопје, 2 јуни 2020 () –  Во Штип до вчера се издадени 55 решенија на позитивни лица на вирусот за домашно лекување и самоизолација и 169 решенија на лица за здравствен надзор и изолација по […]