Ивор Мицковски: Oва е фашизоидна реторика на изгубени и неписмени реакционери во политиката

Претседателот на Европскиот парламент Тајани, прво си ја припои Истра кон Италија, па сега го фали Мусолини, инаку и агресор на овие наши територии.
И како утре да има објасниш на домашниве фашистчиња дека ова не е Европа, дека ова е фашизоидна реторика на изгубени и неписмени реакционери во политиката, кои не знаат како да проектираат иднина, па се задоволуваат со болна носталгија.


Бизнис

Фондот за Западен Балкан додели грантови за 24 проекти

Секретаријатот на Фондот за Западен Балкан во Тирана ја одржа дводневната партнерска работилница и церемонијата за доделување на грантови од 24-те победнички проекти од вториот повик на ВБФ. На настанот присуствуваа високи претставници од министерства за […]

Вести

Протест на жителите на Гази Баба против преселбата на Центарот за зависности во нивната населба

Жителите на Гази Баба денеска одржаа протест против најавата за дислокација на Центарот за одвикнување од зависности од Општина Кисела Вода во простории на поранешната фабрика „Металски завод – Тито“, во населбата Маџари. Учесниците на […]

Вести

Марш за Денот на параплегијата и дистрофијата во Скопје

Денот на параплегијата и дистрофијата денеска беше одбележан со марш организиран од Националниот сојуз на лица со попреченост „Мобилност“, под слоганот „Силата не е во чекорењето, силата е во издржливоста!” Неколку години по ред, секцијата […]