Ивор Мицковски: Ќе маршираат за правда после 2 и пол години власт, амнестии и тендери


Ќе маршираат за правда после 2 и пол години власт, амнестии и тендери, без никој од политичкото раководство на режимот да заврши зад решетки, после сопствен криминал и рекети.
Ќе маршираат после силеџиски и дилерски донесен Закон за ЈО, кој нема да донесе правда.
Ќе чекорат за правдата како популисти, не реформатори.
Единственото добро е што ова се веројатно последните вакви политички лицемерија за која било политичка гарнитура.
Ако имате успех и добиеме датум ќе мора да престане ова насилие и ќе мора да се одговара пред Европа, се разбира ако не се заебаваме како Србија и Црна Гора.
ВМРО ќе мора да се реформира и вие ќе бидете големи и заслужни политички победници.
Но, ако народов реши да ве казни, тогаш одговорноста ќе биде само ваша, за немањето правда и за враќањето на ВМРО.


Пет починати од коронавирус и 29 нови случаи - МИА
Вести

Пет починати од коронавирус и 29 нови случаи

Скопје, 7 април 2020 () – На Инфективната клиника починаа четворица пациенти заболени од коронавирус: 52-годишен од Куманово, 65-годишна пациентка од Лабуништа-Струга, жена на 62 години  од тетовско Челопек и една 81-годишна од Штип. Во […]

Угостителите нема да ги користат мерките на Владата, отпуштени голем дел од вработените - МИА
Бизнис

Угостителите нема да ги користат мерките на Владата, отпуштени голем дел од вработените

Скопје, 7 април 2020 ()  – Туристичко угостителската комора на Македонија денеска објави дека илјадници угостителски објекти кои тие ги застапуваат нема да ги користат мерките на Владата бидејќи, како што посочија оттаму, се недоволни […]

Кафематите и апаратите за вода потенцијална зараза, кафеаните во рураните средини не ги почитуваат препораките - МИА
Вести

Кафематите и апаратите за вода потенцијална зараза, кафеаните во рураните средини не ги почитуваат препораките

Скопје, 7 април 2020 () – Затворени се 48 угостителски објекти, забранети се за употреба 215 кафемати, а кај 15 месарици и маркети е констатирана општа лоша хигиенска состојба, во тек на 3.908 надзори што […]