Ивор Мицковски: Како да им објасниме на едно мало малцинство антиваксери…


Како да им објасниме на едно мало малцинство антиваксери кое веќе станува мнозинство по болниците, дека вакцината не ги штити вакцинираните од новиот сој затоа што или таквите ко нив одбиваат да мислат за околината или огромен дел од светот нема услови да се вакцинира па вирусот мутира.


 

Ги штити вакцинираните во најголем дел од потешки случаи, компликации и смрт.