Искра Коровешовска: Може ли да си поседиме во двор пред зграда?


Може ли да си поседиме во двор пред зграда? Ние малкуте будали, гревови манастирски, кои вчера не отидовме никаде, останавме во Скопје, додека другите скопјани за околу еден час ќе вртат скара во Охрид, Дојран, Струга, Маврово…ќе се печат на сонценце по плажа? Честито нека ви се новите кластери во споменатите градови кои самите ќе ги креирате и за што ќе треба да одговарате, вие од Комисијата за заразни болести, Владата, Министерство за здравство… А, вториот по овој викенд, затворете ги тие каде што сега скопјани испозаминаа, па тие нека дојдат да ги вдомиме ние на скара во Скопје… кластери ќе се множат и одржаваат до даљнег! Ич гајле да немате!
Туку, ќути, добро е, бар стратегија за множење на новозаболени имате, кога веќе одамна покажавте дека немате за оздравување…


ДКСК отвора предмет за паричната помош за здруженијата и фондациите за справување со кризата од коронавирусот - МИА
Вести

ДКСК отвора предмет за паричната помош за здруженијата и фондациите за справување со кризата од коронавирусот

Скопје, 10 јули 2020 () – Државната кмоисија за спречување корупција на денешната седница одлучи да отвори предмет за владината парична помош на здруженијата и фондациите како дел од мерките за справување со кризата од […]

Вести

Новозаболени 205 лица од Ковид, починати шестмина, 336 оздравени

– Највисоки бројки на новозаболени регистрира денеска Министерството за здравство. Во последните 24 часа евидентирани се 205 нови случаи од кои повторно најмногу во Скопје. Оздравени се 336 пациенти, а починати се шест пациенти. Тројца починати […]

Можно е преземање мерки на границите за соседите при влез во државата - МИА
Вести

Владата изработи насоки за влез и транзит низ земјава за државјани на Србија, Косово, Црна Гора и БиХ

Скопје, 10 јули 2020 () – Владата на предлог на Министерството за внатрешни работи во соработка со министерствата за здравство и за надворешни работи изработи насоки за начинот на транзит и на регулиран привремен или […]