Грчева: Во аптеките се вработуваат медицински сестри и им ги земаат местата на фармацевтските техничариВо аптеките се вработуваат медицински сестри и им ги земаат местата на фармацевтските техничари. Ајде што има веќе такви затекнати, но и во новата систематизација повторно се предвидени медицински сестри. Дури се вработуваат немедицински лица облечени во бели мантили, па не сте сигурни дали од нив добивате “медицински совет”. Здравството е во колапс!
Се прашувам дали некогаш кај нас ќе почне да се цени професија?


Во Прилеп ситуацијата со КОВИД-19 сериозна, неопходна е монтажната болница - МИА
Вести

Нови 143 случаи на коронавирус, 110 оздравени и девет починати лица

 – Во изминатите 24 часа од направени 1504 тестрирања, регистрирани се нови 143 случаи на коронавирус. Во истиот период регистрирани се и 110 оздравени пациенти, но и девет починати лица. Министерството за здравство информира дека […]

Вести

Одбраната на „Монструм” ќе поднесе крвична пријава против вештакот Снежана Николовска

– Одбраната на обвинетите во случајот „Монструм” ќе поднесе кривична пријава против вештакот Снежана Николовска, заради, според нив, фалсификување на вештачењето на земјата од Смилковско Езеро и Враживир. Ова го најави адвокатот Насер Рауфи, по […]

Вести

Митревски: Имам крунски доказ дека Димовски е нелегитимен претседател на ССМ

– Поранешниот лидер на ССМ и акуелен претседател на Синдикатот на работниците од шумарството, дрвната индустрија и енергетика Живко Митревски бара од Владата, премиерот, министерот за труд и социјална политика и вицепремиерот за борба против […]