Гоце Бумбароски: Која е употребата на донесување закони ако немаме храброст да ги спроведеме ?


Професорот по предметот „ПРАВО“ праша еден од студентите како се вика?


 

Откако студентот му го кажа своето име, професорот му рече да излезе надвор од предавалната и го избрка без никаква причина!

Студентот се обиде да се одбрани, но залудно, излезе надвор чувствувајќи ја неправдата направена кон него, додека другите студенти молчеа 🤔

Професорот го започна предавањето повторно, сега со прашање упатено до студентите,

Зошто се поставени правилата на законите?

Еден од присутните рече:

Да се ​​контролираат постапките на луѓето!

Друг рече:

Да се ​​спроведе …ова она! 🧐

Професорот рече:

Во ред, но само тоа не е доволно!

Еден од присутните рече:

Сè додека не се спроведе правда!

Професорот потоа им рече:

Да, тоа е одговорот, сега каква е користа од правдата? 🥱

Еден од нив изјави:

Да се ​​заштитат правата на луѓето и да не се прави неправда кон никого! 😲

Професорот:

Сега одговорете БЕЗ СТРАВ, дали направив неправда кон вашиот колега кога го избркав од салата?

Сите со еден глас рекоа: ДА! 🙄

Лутиот професор рече:

Ахааа, а зошто тогаш молчевте и не сторивте нешто?! Која е употребата на донесување закони ако немаме храброст да ги спроведеме …?! 🤨

Ако молчите кога нечие право е повредено со тоа што не го заштитивте, ја изгубивте својата хуманост 🤔

Професорот потоа го покани студентот кој го избрка и му се извини пред сите и рече:

„Ова е лекција за денес, ваше останува дали ќе се реализира во општеството во кое живеете сè додека сте живи!“ 🎯

СТОП за Законот за учебници, јас сум засегнат и моите деца се, а ако размислите добро и Вие заедно со Вашите!!!