Џевдет Хајредини: Сите министри и премиерот должни се чесно да работат за сите граѓани, не само за Македонците или само за Албанците


Сите министри треба и должни се чесно и стручно да работат за сите граѓани на целата држава, а не “да направат нешто” само за Македонците или само за Албанците. Тоа важи и за премиерите. Инаку, Албанците ќе треба да ги чекаат последните сто дена од мандатот премиерот за нив да направи нешто, додека во другите 1360 дена другиот премиер за Македонците ќе направи нешто.


 

П.С.

Ова е мојот одговор на тие што ме прашуваат што јас сум направил за Албанците.