Др Беќаровски: Под притисок на јавноста на 10-ти септември, Министерот….. Déjà vu


HISTORIA EST MAGISTRA VITAE !!
REPETITIO EST MATER STUDIORUM !!


 

5 септември 2009 година потона бродот “Илинден” и 15 бугарски туристи трагично се удавија во водите на Охридското Eзеро.
Под притисок на јавноста на 10-ти септември Министерот за транспорт и врски, М.Ј., “поднесе” оставка од МОРАЛНИ причини.
По “долго и длабоко размислување” “најмудриот” Н.Г. заклучи дека ќе биде неморален и ја одби оставката. (Трагикомедија чин I)
8 септември 2021 година изгоре модуларната болница во Тетово и 14 наши граѓани живи изгореа.
Под притисок на јавноста на 10-ти септември, Министерот….. Déjà vu
Също като исто !!!

2009 година и Cristiano Ronaldo замина од Manchester United. На својот последен натпревар за Манчестер даде ДВА гола.
На 11 септември 2021 година Cristiano Ronaldo повторно заигра за Manchester United и повторно на својот прв меч даде ДВА гола.
П.С. Не сум фан на Роналдо, уште помалку на Манчестер,
ALI NIJE SVE JЕDNO !!!