Бранимир: Мачно беше да се гледа интервјуто на Заев


Мачно беше да се гледа интервјуто на Заев. Таквата ревизија на историјата, таквото релативизирање на фашизмот, таквата сервилност, се навредливи и понижувачки, дури и ако не живееш веќе во Македонија и се трудиш да држиш дистанца. Одамна немам надежи за случувањата таму, ама ваков беден крај не можеше ни да се претпостави.