Бранимир Јовановиќ: Ок, не сте исти. Само изговориве малце ви се слични


“Нема потреба од паника, поголемиот дел од дрвјата беа стари и при најмала бура скршени паѓаа по коловозот. Младите дрвја не ги сечеме. Исечени се јавори, а на нивно место ќе се засадат нови садници, кои ќе имаат поплиток корен и богата круна.”   (Град Скопје, 2009, по сечењето на 32 дрвја на “Илинденска”)


 

“Дрвата кои се отстрануваат се стари и болни, со трули стебла, чии гранки удираат во станбените објекти кои се наоѓаат на улицата и претставуваат опасност за минувачите. Отстранетите дрва наскоро ќе бидат заменети со нови, висококвалитетни садници”  (Општина Центар, 2021, по сечењето на 13 дрвја на “Орце Николов”)

Ок, не сте исти. Само изговориве малце ви се слични.