Аризанов: Што да очекуваш од народ чиишто политичари го убедиле дека успех претставува ново отворен пешачки премин или ново отворен шопинг центар


Ах, чуден народе, Македонски…Ти ветуваат гулаг – ракоплескаш.

Ти ветуваат магнетни трамваи – велиш, нема шанси.

А пази, и двете се радикални стојалишта, само едното е десничарско, другото е левичарско.

Радо би видел гулаци, него магнетни трамваи, ој човеку Македонски? До кое дереџе се донесе?

Не за џабе еден мој познаник убаво го сумира – што да очекуваш од народ чиишто политичари го убедиле дека успех претставува ново отворен пешачки премин или ново отворен шопинг центар.