Александар Спасовски: Последен пат кога останавме во разговорите со Грција и не сакавме да разговараме за идентитетски прашања ни го сменија името


🇧🇬Бугарија бара Македонија да признае дека македонскиот јазик е бугарски дијалект.🇲🇰Македонија (премиерот) тврди дека за ова прашање воопшто не сака да разговара, односно дека за јазикот и идентитетот не преговараме.

Сепак, премиерот вели дека ќе останеме во разговорите за низ дијалог да дојдеме до решение со Бугарија.

Последен пат кога останавме во разговорите со Грција и не сакавме да разговараме за идентитетски прашања ни го сменија името.