Во Германија, клубовите до крајот на сезоната нема да се казнуваат за однесувањето на навивачите


Во Германија, клубовите до крајот на сезоната нема да се казнуваат за однесувањето на навивачите - МИА

Берлин, 6 јуни 2020 () – Германската фудбалска асоцијација одлучи да ги прекине сите постапки во врска со однесувањето на навивачите на трибините, пренесува „Кикер“.

Оваа одлука е донесена во насока на поддршка за германските екипи среде финансиската криза што беше предизвикана од пандемијата на коронавирус.

Така, сите случаи, разгледувањето на кои може да им се закани на клубовите со парични казни, се затворени и нема да бидат повторно отворени.


Изборите ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи - МИА
Вести

Изборите ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи

Скопје, 9 јули 2020 () – Предвремените парламентарни избори во Северна Македонија ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи. Според роковникот на ДИК, денеска е последен ден до кога домашните и меѓународните набљудувачи […]

На гласање задолжително со маска и со двојна дезинфекција - МИА
Вести

На гласање задолжително со маска и со двојна дезинфекција

Скопје, 9 јули 2020 () – Гласањето на претстојните избори, и покрај актуелната пандемија на Ковид-19, ќе биде безбедно за граѓаните кои ќе решат да го остварат своето избирачко право, тврдат надлежните. Ќе се гласа […]

Уште четири дена до крајот на изборната кампања - МИА
Вести

Уште четири дена до крајот на изборната кампања

Скопје, 8 јули 2020 () – Изборната кампања за предвремените парламентарни избори на 15 јули е при крај. Партиите пред граѓаните ветуваат правда која ќе функционира неселективно и транспарентно, подигната економија и развој за наредниот […]