Шефилд казнет поради финансиски неправилности, тимот следната сезона ќе ја почне со минус 12 бода


Шефилд казнет пораи финансиски неправилности, тимот следната сезона ќе ја почне со минус 12 бода - МИА

Лондон, 31 јули 2020 () – Англискиот фудбалски клуб Шефилд венздеј е казнет поради финансиски нерегуларности. Ова е резултат на истрагата на Англиската фудбалска лига, објави „Скај Спорт“.


 

Клубот беше силно казнет за финансиски прекршоци. Дванаесет бодови ќе му бидат одземени на тимот следната сезона.

Во изјавата на официјалната веб-страница на клубот се вели дека раководството ќе чека на официјални документи, а потоа ќе одлучи дали ќе поднесе жалба.