Рома претрпе рекордни загуби оваа сезона


Американска компанија сака да ја купи Рома - МИА

Рим, 6 јуни 2020 () – Рома претрпе рекордна загуба од 126,4 милиони евра за првите девет месеци од сезоната 2019/20, пишува „Football Italia“.


 

Пријавено е дека ова е скоро 100 милиони повеќе од минатата сезона (29,5 милиони евра). Финансиските загуби на римскиот клуб се поврзани со пандемијата на коронавирус, исто така погодена од фактот дека Рома минатата сезона не се квалификуваше за Лигата на шампионите.

Вкупниот долг на „римската волчица“ е проценет на 278,5 милиони евра.