Новинар го навредил Фати, Барселона ќе покрене тужба 

Тинејџерот на Барселона, Ансу Фати, во текст на шпански новинар бил расиситчки навреден. Барселона поради ќе го тужи новинарот.

Во текстот, новинарот го споредил Фати со црномурен мигрант кој бега од полицијата.

Откако текстот бил објавен клубот најави тужба за расизам против новинарот. Од соиграчите прв реагирал Антоан Гризман.

„Ансу е посебно момче и заслужува почит како и секое човечко битие. На за расизмот и непочитувањето“, напишал Гризман.