Њукасл му дадоа шанса на ѕидарот кој постигна гол со ножичкиФлорен Инделасио минатата година работеше како ѕидар додека играше за австралискиот четвртолигаш Фрејзер парк ФЦ, а сега официјално потпиша краткорочен договор со премиерлигашот Њукасл, откако ги импресионираше на тестот кој му го дадоа постигнувајќи гол со ножички.Приказната на 23-годишниот Инделасио е неверојатна. Тој беше отпуштен од францускиот Сент-Етјен кога имаше 15 години поради дисциплински причини, и ги спакува торбите и се пресели во Австралија каде што почна да работи како ѕидар.

За среќа, тој како близок пријател го има Алан Сен Максимин, кој успеа да му организира тест со Њукасл.

„Тоа е вистински пријател. Ми даде шанса, зборуваше во клубот за мене. Тоа беше последна шанса. Ми одеше добро и потпишав договор. Го сакам фудбалот и играм со страст. Би играл и бесплатно за Њукасл. Не се плашам од предизвици. Кога бев во Австралија не знаев ниту збор англиски и научив на градилиштето“, вели Инделасио.

View this post on Instagram

𝙏𝙤𝙤 𝙚𝙖𝙨𝙮 @nufc 🎁💭 𝘼𝙨𝙨𝙞𝙨𝙩 𝙗𝙮 @kylescott_97 🤝

A post shared by 𝙁𝙡𝙤𝙧𝙚𝙣𝙩 𝙄𝙉𝘿𝘼𝙇𝙀𝘾𝙄𝙊 (@floindal) on Sep 15, 2020 at 10:04am PDT

View this post on Instagram

𝙄 𝙖𝙢 𝙚𝙭𝙩𝙧𝙚𝙢𝙚𝙡𝙮 𝙚𝙭𝙘𝙞𝙩𝙚𝙙 𝙖𝙣𝙙 𝙜𝙧𝙖𝙩𝙚𝙛𝙪𝙡 𝙩𝙤 𝙖𝙣𝙣𝙤𝙪𝙣𝙘𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙄 𝙝𝙖𝙫𝙚 𝙨𝙞𝙜𝙣𝙚𝙙 𝙢𝙮 𝙁𝙞𝙧𝙨𝙩 𝙋𝙧𝙤𝙛𝙚𝙨𝙨𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝘾𝙤𝙣𝙩𝙧𝙖𝙘𝙩 𝙬𝙞𝙩𝙝 @nufc . 𝙄 𝙬𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙤 𝙏𝙝𝙖𝙣𝙠 𝙂𝙤𝙙, 𝙢𝙮 𝙁𝙖𝙢𝙞𝙡𝙮 𝙖𝙣𝙙 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙣𝙙𝙨 𝙛𝙤𝙧 𝙜𝙪𝙞𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙚 𝙩𝙝𝙧𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙡𝙤𝙣𝙜 𝙪𝙣𝙪𝙨𝙪𝙖𝙡 𝙟𝙤𝙪𝙧𝙣𝙚𝙮 𝙖𝙨 𝙬𝙚𝙡𝙡 𝙖𝙨 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙖𝙢𝙖𝙯𝙞𝙣𝙜 𝙘𝙡𝙪𝙗 𝙛𝙤𝙧 𝙜𝙞𝙫𝙞𝙣𝙜 𝙢𝙚 𝙩𝙝𝙚 𝙤𝙥𝙥𝙤𝙧𝙩𝙪𝙣𝙞𝙩𝙮 𝙩𝙤 𝙖𝙘𝙝𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙢𝙮 𝙙𝙧𝙚𝙖𝙢. 𝙄 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙙𝙚𝙙𝙞𝙘𝙖𝙩𝙚 𝙢𝙮 𝙖𝙡𝙡 𝙩𝙤 𝙖𝙘𝙝𝙞𝙚𝙫𝙚 𝙨𝙪𝙘𝙘𝙚𝙨𝙨 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙩𝙝𝙞𝙨 𝙘𝙡𝙪𝙗. 𝘾𝙖𝙣’𝙩 𝙬𝙖𝙞𝙩 𝙩𝙤 𝙜𝙚𝙩 𝙩𝙤 𝙬𝙤𝙧𝙠, 𝙩𝙝𝙚 𝙗𝙚𝙨𝙩 𝙞𝙨 𝙮𝙚𝙩 𝙩𝙤 𝙘𝙤𝙢𝙚 .

A post shared by 𝙁𝙡𝙤𝙧𝙚𝙣𝙩 𝙄𝙉𝘿𝘼𝙇𝙀𝘾𝙄𝙊 (@floindal) on Oct 22, 2020 at 8:22am PDT