Коњичката федерација ги прогласи најдобрите по завршувањето на сезоната

javanje-konji-natprevar
Facebook
Twitter
LinkedIn

Коњичката федерација на Република Северна Македонија го објави Генералниот пласман по завршување на натпреварите во Државното првенство, Купот на РСМ во прескокнување пречки и Државното првенство во дресурно јавање.
Во Државното првенство во прескокнување пречки по одржаните шест кола по категории и класи пласманот е следен:
Категорија Сениори: 1-место Љупка Аврамовиќ од КК.Бравадос 2-место Дарио Гроздановски од КК.Анималс 3-место Самир Реџепи од КК.Илинден
Категорија-Јуниори 1-место Петар Милошевски од КК.Бравадос 2-место Леонида Гроздановска од КК.Анималс 3-место Меланија Атанасовска од КК.Илинден 3-место Горјан Атанасовски од КК.Илинден
Категорија деца 1м.Сиља Дуковса од КК.Илинден 2-место Лија Каев од КК.Анималс 3-место Горјан Атанасовски од КК.Илинден
Категорија млади коњи 1-место Ева Димитриевска од КК.Бравадос 2-место Ветон Куртаи од КК.Илинден

КЛАСИ;
-Класа – А – 1-место Љупка Аврамовиќ од КК.Бравадос 2-место Дарио Гроздановски од КК.Анималс, 3-место Самир Реџепи од КК.Илинден
-Класа-Б- 1-место Љупка Аврамовиќ од КК.Бравадос.2-место Петар Милошевски од КК.Бравадос. 3-место Сиља Дуковска од КК.Илинден
-Класа-Ц- 1-место Лија Каев од КК.Анималс 2-место Леонида Гроздановска од КК.Анималс 3-место Петар Милошевски од КК.Бравадос
-Класа -Д- 1-место Лија Каев од КК.Анималс 2 -место Сандра Маслинко од КК.Анималс 3-место Ева Димитриевска од КК.Бравадос

Во Куп на РСМ во прекокнување на пречки се одржаа три кола:
Категорија -Сениори-1-место Реџепи Самир од КК.Илинден 2-место Дарио Грозановки од КК.Анималс 3-место Ветон Куртаи од КК.Илинден
Категорија-Јуниори  1-место Леонида Гроздановска од КК.Анималс 2-место Меланија Атанасовска од КК.Илинден 3-место Петар Милошевски од КК.Бравадос
Категорија деца 1м.Сиља Дуковса од КК.Илинден 2-место Лија Каев од КК.Анималс

Во Државното првенство во дресурно јавање се одржаа три кола а поредокот е:
Категорија Сениори: 1- м .Ирена Гроздановска – од КК.Анималс
Категорија Јуниори:1.м. Леонида Гроздановска  2. м.Сандра Маслинко од КК.Анималс
Категорија Деца 1. Калина Колевска – 2. Лиа Кајев  3. Нина Митрева -од КК.Анималс
Категорија  Пони: 1. Ева Крстовска – 2. Нина Митрева – од КК.Анималс.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Можеби ќе ве интересира: