Евролигата може да стане затворена за две години


 Евролигата може да стане затворен турнир од сезоната 2023/2024. Менаџментот веќе започна со работа за имплементација на овој проект, информира „Мундо Депортиво“.


 

Според публикацијата, сите учесници на турнирот ќе имаат долгорочни лиценци за учество, Еврокупот веќе нема да дава можност да се пресели во Евролигата и може да биде откажан.

Ќе биде можно да се стане учесник на елитното кошаркарско натпреварување само по откажување на клуб кој ќе се најде во тешка финансиска состојба.

Сите 11 клубови акционери во Евролигата се заинтересирани за спроведување на идејата.