Дурант ги кажа условите за да игра за Мајами


Дурент ќе игра на секоја позиција во Бруклин - МИА

Ѕвездата на Бруклин нетс, Кевин Дурент побара размена, а Мајами е наведен како негов префериран тим.


 

Кевин е подготвен да се приклучи на „жешките“ од Мајами, но под одредени услови.

Според инсајдерот на „Атлетик“, Сем Емик, Дурант сака да игра во истиот тим со Џими Батлер, Бам Адебајо и Кајл Лоури.

Така, клубот од Флорида треба да го трејдува Дурант и при тоа да ги задржи актуелните лидери.

Претходно беше објавено дека во случај на трејд со Хит, тимот на Бруклин за возврат ќе го бара Адебајо.