Коронавирусот повторно прави проблеми во италијанскиот фудбалКонте: Спортските тимови можат да се вратат на тренинзи на 18 мај - МИА

Рим, 11 октомври 2020 () – Во Серија А, поради растот на коронавирусна инфекција, бројот на гледачи на стадионите може да се намали на 500 лица.


 

Раководството на Серија А ризикува да го намали бројот на гледачи на натпреварите, според „Calciomercato.com“.

Според изворот, властите размислуваат да го намалат бројот на гледачи на стадионите од 1.000 на 500 бидејќи епидемијата на коронавирус продолжува да предизвикува хаварија во италијанскиот фудбал.

Во последниве денови, бројни случаи на инфекција со коронавирус се регистрирани во земјата. Италија минатата недела објави 20.989 случаи на коронавируси, што е за 54% повеќе од претходната недела.