Јанис Адетокумбо утре ќе се врати во САД


Адетокумбо го надминува достигнувањето на Лери Бирд - МИА

Милвоки, 27 ноември 2020 () – Кошаркарот на Милвоки бакс и двократен МВП, Јанис Адетокумбо, планира да се врати во САД на 28 ноември.Кошаркарот мора да ги продолжи активните преговори за продолжување на договорот со Милвоки. Правилата му овозможуваат на Гркот да одлучи до 21 декември, крајниот рок за склучување на максимални договори.

Дваесет и петгодишниот Адетокумбо има право да потпише 5-годишно продолжување со Бакс, големината на договорот може да биде 220 милиони долари. Исто така, играчот, по желба, може да влезе на пазарот на слободни агенти летото 2021 година.

Јанис Адетокумбо поголемиот дел од сезоната го помина со своите браќа во Грција. Продолжи со тренинзи во локалните сали, работеше и под раководство на легендата на европската кошарка Тео Папалукас.