Клубовите во Премиер лигата се договорија за промени во ВАР


Клубовите на Премиер лигата и Бордот на судиите (ПГМОЛ) се согласија да направат измени во ВАР, откако навивачите ќе добиваат дополнтелна комуникација во однос на проверките на стадионите.

ВАР беше централна тема на состанокот на сопствениците во четвртокот и по долги дискусии Премиер лигата и ПГМОЛ имаа тенденција да ја подобрат постојаноста во донесувањето одлуки, да ги забрзаат процесите и да ја зголемат комуникацијата со приврзаниците. Судијата Мајк Рајли им се обрати на клубовите и рече дека системот има потреба од подобрување.

Беше договорено навивачите на трибините да добијат подетални информации за проверките – вклучително и што точно проверува ВАР.

На пример, според новите правила, на големите екрани ќе се појави порака, која гласи „Проверка на пенал – веројатна игра со рака“ наместо само „Проверка за пенал“.

Мониторите на аут линиите ќе продолжат да се користат ретко во Премиер лигата.


Вести

Лицата со навршени 65 години, кои немаат 15 години стаж, ќе можат да го откупат стажот за да одат во пензија

– Лицата кои навршиле 65 години, а немаат 15 години стаж поради тоа што не им биле платени дел од придонесите, ќе може да ги откупат години стаж што им фалат за да може да […]

Вести

Опозицијата бара во дебатата за законот за ЈО да се вклучат експерти и меѓународната едница

– ВМРО-ДПМНЕ ќе учествува на пладневниот состанок во Собранието за законот за јавно обвинителство. Од партијата велат дека ќе инсистираат на јавна расправа во која ќе биде вклучена експертската јавност и претставници на меѓународната заедница. […]

Вести

„Социетас Цивилис“: Повеќе сме чамец што го носи струја отколку што имаме весла и кормило во борбата против корупцијата

– Државната комисија за спречување на корупцијата (ДКСК) донела голем број одлуки, меѓутоа истовремено и очекувано голем дел од нив се запрени односно не се најдени елементи на корупција, е заклучокот во првиот извештај за наодите […]