Цела Англија му се смее на Тирни
Левиот бек на Арсенал, Киран Тирни, во поразот од Астон Вила (0:3), направи потег поради кој му се смее цела Англија.

Во раната фаза на натпреварот, самиот се фаулираше, падна како покосен, веднаш стана и ја продолжи играта. Потегот на Тирни најдобро отсликува како делуваше Арсенал во текот на целиот натпревар.

Овде може да ја погледнете целата ситуација.