Реставрирано и пуштено во употреба спортското игралиште во студентскиот дом „Гоце Делчев“


Студенти-членови на Младински образовен форум, со поддршка на Општина Карпош и Државен студентски дом Скопје – Скопје, спроведоа акција за реставрирање на спортското игралиште во дворот на студентскиот дом „Гоце Делчев“.

– Со оваа студентска акција се работеше на реновирање и на приспособнување на постоечкото спортско игралиште, кое неколку години не беше во функција. Игралиштето е обновено и целосно фуникционално, со што студентите добуваат простор за спортски активноси во текот на нивното домување во студентскиот дом „Гоце Делчев“, истакна Мартина Илиевска од МОФ.

Директорот на ДСД, Дарио Николовски посочи дека од денеска спортското игралиште е официјално пуштено во употреба.

– Сите овие проекти ги реализиреаме заедно, ја продолжуваме соработката и во иднина. Ги охрабрувам сите организации коишто работит на проекти кои се од корист и за добро на студентите, да побараат наша поддршка. Отвени сме за соработка, нагласи Николовски.

Акцијата за реновирање на игралиштето е спроведена во рамки на проектот „Студентски домови без корпуција“.

Вести

До крајот на декември ќе бидат познати сите детали за инвертерите

Премиерот Зоран Заев очекува  до крајот на месецов јавно да бидат објавени сите постапки за субвенционирање на инвертерите. Тој денеска одговарајќи на новинарски прашања рече дека од страна на Владата се завршени сите постапки и […]

Вести

Изградени 70 проценти од магистралниот гасовод Скопје – Тетово – Гостивар

Mагистралниот гасовод Скопје – Тетово – Гостивар во должина од 78 километри има 70 процентна реализација во градбата,беше посочени при денешниот увид во изградбата на трасата на гасоводот во Тетово, во близина на селото Фалише. […]