Предавање на европската пратеничка Јовева на Факултетот за безбедност


Европската пратеничка Ирена Јовева од Словенија денеска на Факултетот за безбедност – Скопје ќе одржи предавање на тема „Проширувањето на ЕУ и земјите од Западен Балкан пред нови предизвици“.

Од Факултетот за безбедност соопштија дека Јовева ќе има средба со проректорот на Универзитетот „Св.Климент Охрдиски„ проф.д-р Марјан Ѓуровски и деканот на Факултетот за безбедност-Скопје проф. д-р Никола Дујовски.

– Се очекува на средбата меѓу другото да стане збор за студиската програма „Безбедност и евроатлански интеграции“ и можноста преку програмата да се обезбеди одредена мобилност, волонтирање за време на студирањето на студентите и посета на европските институции во иднина, како и развивање на идна академска соработка со институции од Република Словенија и други од Европската Унија, информираа од Факултетот. 


Николоски: На лидерската покрај здравствената криза да се разговара и за условувањата од Бугарија - МИА
Вести

Николоски: Голем пораз те чека Заев и во четворката и во цела Македонија! А потоа одговорност.

Го гледам Заев свесен дека ќе губи пласира лажни вести преку порталите што му се блиски. Јас едно зборувам тие друго спинуваат. Очај! Им се смеат луѓето. Белото не може да е црно. Ама и […]

На работа се враќаат само родителите чии деца одат на училиште, но не и оние кои имаат деца во градинка - МИА
Вести

На работа се враќаат само родителите чии деца одат на училиште, но не и оние кои имаат деца во градинка

Скопје, 9 јули 2020 () – Министерот за здравство Венко Филипче денеска појасни за кои вработени се однесува уредбата со која на работа треба да се вратат родителите кои имаат деца до 10-годишна возраст. Во […]

Изборите ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи - МИА
Вести

Изборите ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи

Скопје, 9 јули 2020 () – Предвремените парламентарни избори во Северна Македонија ќе ги следат над 2.000 домашни и странски набљудувачи. Според роковникот на ДИК, денеска е последен ден до кога домашните и меѓународните набљудувачи […]