ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ да каже кои се партиите од новото мнозинствоript>

ВМРО-ДПМНЕ: Потребно е  да изградиме јасни и цврсти национални позиции по клучните прашања. - МИА

7 август 2020


 

Реакција на соопштение на СДСМ

Наместо досадни и стерилни соопштенија за себехрабрење бидејќи СДСМ трет ден тврди дека има мнозинство јавно ги повикуваме да кажат кои се партиите од ново мнозинство, која е цената за таквата коалиција, кој ќе биде премиер, во спротивно ќе се докаже дека лаже и манипулира.

Што се однесува до иднината за која пишуваат ако од СДСМ зависи иднината тешко на државата и граѓаните. Бидејќи велат дека од нив зависела европската иднина тогаш јавно прашуваме што ги спречуваше до сега нејзе да ја донесат.

Центар за комуникации 

ВМРО-ДПМНЕ

 

__________________________________________________________________

овие текстови ги објавува во интегрална и оригинална форма и не е одговорна за нивната содржина, ниту за евентуалните правописни недоследности или печатни грешки

 

 

Со почит,

Центар за комуникации на ВМРО-ДПМН