Пендаровски: На граѓаните не им треба уште еден Иванов , туку вистински претседател кој ќе се грижи за интересите на граѓаните и државата


Заедничкиот кандидат за претседател на државата, Стево Пендаровски, денеска го посети Прилеп.


 

На средбите со граѓаните Пендаровски разговараше за придобивките и позитивните промени кои ќе ги донесе членството во НАТО  и Европската унија.

Граѓаните сакаат претседател кој ќе биде праведен и правичен. Кој ќе ја изнесе државата на вистинскиот пат. Вистински претседател за сите граѓани, кој ќе ги слуша потребите на граѓаните и кој ќе се залага за напредокот на државата.

pendarovski stevo (1)
pendarovski stevo (2)
pendarovski stevo (3)
pendarovski stevo (4)
pendarovski stevo (5)
pendarovski stevo (6)

-Како претседател ќе се фокусирам на напредокот на државата и интересот на граѓаните. Граѓаните сакаат да одат на напред, на нашите граѓани им е смачено од поделби, им е смачено од кочење заради партиски интереси. Јас тоа нема да го дозволам и ќе се борам нашата земја да оди напред. – Порача Пендаровски од Прилеп.

Заедничкиот кандидат Стево Пендаровски во Прилеп оствари средба и со здружението на борци од НОБ и бранителите. На средбата  се зборуваше за сигурноста на границите и стабилноста на државата  што ги обезбедува и гарантира членството во НАТО.

Посетата на Прилеп заедничкиот кандидат за претседател Пендаровски ја заврши со посетата на ромската населба Тризла.

Интеграцијата во НАТО и ЕУ значат безбедност но значат и повеќе пари, поголеми инвестиции, нови и добро платени работни места. Заедно да чекориме напред, кон иднинатана, посочи Пендаровски.

 

Скопје, 13.03.2019                                       

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА